Megin prvi dan na moru

19. avgust 2012. mora da je bio najinteresantniji dan u životu naših pasa. Imali smo predstavu kako će izgledati njihovi dani na moru, budući da su i Megi i Muka strastveni plivači, naročito Muka, koji je ne samo plivač, već i ronilac.

Naši psi žive u blizini Dunava, i tokom sezone, kad god to vreme dozvoljava, idu na plivanje. Megi je zahtevnija, jer ne ulazi rado sama u vodu, ali je nezasita u nastojanjima da joj se bacaju štapovi za kojima će plivati i vaditi ih iz vode.

Muka je, s druge strane, pas, koji za vodu zna od recimo trećeg meseca svog života. Počeo je da ulazi u vodu za Megi, i kad je otkrio čari Dunava, za njega više ništa drugo nije postojalo kad bi se našao u blizini reke. Muka sam ulazi u vodu, ponaša se kao dabar 🙂 izvlači drveće, đubre… a kad mu nešto ispadne ili nešto ugleda ispod površine vode, neretko i zaroni da to nešto izvuče. Sam ulazi u vodu i pliva koliko želi.

Dani naših pasa na morskoj plaži se baš nisu u celosti poklopili sa našim pretpostavkama da će biti srećni što su nekoliko dana za redom pored vode. Megi se, u skladu sa očekivanjima, oduševila, i tih 12-13 dana bila presrećna. I ovde na moru je zadržala dobre stare navike “baci mi drvo, baci mi drvo!”, ali je ulazila i kad bismo mi išli na  kupanje, što nas je umnogome spasavalo muka (beskonačnog skupljanja drveća i bacanja u vodu).

Megi pliva u moru

Megi pliva u moru

Mesto na kome smo se kupali sa psima je jako stenovito, Megi to nije ni najmanje smetalo. U žurbi da uđe za nama u vodu je počela čak i da skače sa stenja, ne nalazeći vremena da uđe u vodu normalnim, šljunkovitim putem.

Megi na stenama

Megi na stenama

Posle kupanja, najveća radost je bila valjanje u travi i na šljunku. Valjda je pas mislio: kad mi već nisu obezbedili peškir, moram nekako da se obrišem 🙂

Od Muke se mnogo očekivalo na moru. No on nas je potpuno “razočarao”. Prvo jutro je Muka naravno potrčao u vodu. Uleteo je do stomaka, zaronio njuškicu, brzinom svetlosti je izvadio iz vode sa gađenjem i tresao glavu narednih 5 minuta. Sem što je još par puta tokom tih 12-13 dana samo slučajno smočio šapice, Muka je u širokom luku zaobilazio vodu. Očito mu je slana voda bila jako mrska 🙂 Pa ipak, dovio se momak kako da prekrati vreme. Po kamenjaru i u žbunju oko njega pronašao je 3-4 mrtva morska raka veličine dečjeg dlana. U slast ih je pojeo u meri u kojoj je mogao da izađe na kraj sa oklopom, kleštima i ostalim delovima ljušture 🙂

Muka rakolovac i rakojedac

Muka rakolovac i rakojedac

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s