Megini dani na moru- a bilo je i mušlji!

Za Megi i Muku su dani na moru, manje više, bili svi isti. Ne baš “Kuća-poso-poso-kuća” 🙂 ali otprilike: ujutro i prepodne- buđenje, šetnja, plivanje, podne i popodne- odmor, šetnja, večera, spavanje.

Na stenovitoj obali na kojoj su se psi kupali, u samom plićaku, jednog jutra nađemo crvenu plastičnu mrežicu punu mušlji. Pomislila sam da su je tu ostavili ribari, da ih koriste kao mamac za pecanje. I danima je tako stajala u plićaku, te jedan dan majka izvadi dve školjke iz mrežice, otvori ih i ponudi Megi i Muki. Megi je ono školjkinog mesa pojela (progutala) sa uživanjem, a Muka je na kratko muljao po ustima, pa ispljunuo (mnogo mi je Muka fin za psa, koji je pokupljen sa ulice 🙂 ). Htede majka odmah sve mušlje da povadi iz mrežice i da Megi, sa sve rezonom: “Ona ne jede rakove kao Muka, moramo nešto da joj damo!” (kao da uveče ne dobija večeru…). Jedva je odgovorih i sačuvah ribarima mamac.

U narednim danima, one mušlje se rasuše iz mrežice, nalazili smo ih po plićaku, razbijali i davali Megi da se sladi, te dan za danom, gotovo da mušlji više nije ni bilo, kako u onoj mrežici, tako ni u plićaku.

Megi jede mušlje

Megi jede mušlje

Veče pred povratak kući, htela sam da naručim mušlje na buzaru iz restorana, koji se nalazio tik uz apartman. Konobar reče da ih nema, ali da će proveriti sa kuvarom, pa ga pozva iz kuhinje u salu. Kuvar potvrdti da nema mušlji, možda jako malo, te poče objašnjavati kako ih drži iza restoranske kuhinje u vrećici, baš tamo gde se naše kuce kupaju. :O:O:O

Sva naša sreća, pa nas ne vidoše kad njihove mušlje dajemo Megi. A i ona ima da se hvali drugarima u Beogradu- jela je vrhunske restoranske mušlje 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s